Porsche en Mobil 1™ - Partners in prestaties

Porsche en Mobil 1 vormen een partnership dat is gericht op het leveren van optimale prestaties voor een werkelijk uitmuntende rijervaring. Dit partnership heeft zich sinds 1996 verder ontwikkeld, strekt zich uit over vier generaties van de iconische Porsche 911 en heeft de introductie van verschillende nieuwe typen in diverse modellenreeksen mogelijk gemaakt.

Na het bereiken van de 20-jarige mijlpaal, is deze samenwerking verlegd tot 2021. “ExxonMobil is een van onze best en belangrijkste samenwerkingspartners, niet alleen in de motorsport maar ook in de ontwikkeling van onze productiemotoren; die in de fabriek gevuld worden met het hoge prestatie smeermiddel Mobil 1” volgens Dr Michael Steiner, Prosche lid van raad van bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling. “De afgelopen 20 jaar heeft ExxonMobil in zeer belangrijke mate bijgedragen aan de goede prestaties van onze race-auto’s..”

De volledig synthetische Mobil 1™ 0W-40 is ontwikkeld om slijtage tot een minimum te beperken en optimale prestaties te leveren, ook onder zeer zware omstandigheden. Daarom adviseert Porsche deze olie met een gerust hart voor alle benzineauto's van dit merk, ongeacht of ze voor Siberië of Afrika bestemd zijn.

Zorgt dat uw Porsche blijft rijden als een Porsche


Een belangrijke verandering voor Porsche is dat de nieuwe gefacelifte 911 standaard is voorzien van een 6-cilinder bi-turbo boxermotor, in plaats van de traditionele atmosferische motor.Met meer vermogen, meer koppel, lagere CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik, zet dit een nieuwe maatstaf in prestaties waardoor hoge eisen worden gesteld aan de motorolie. Daarom heeft Porsche gekozen om de nieuwe 911 af te vullen met Mobil 1.Zorg dat uw Porsche blijft rijden als een Porsche met Mobil 1.


Onlangs heeft het partnership van Porsche en Mobil 1 een belangrijke mijlpaal gevierd met de één miljoenste door Porsche geproduceerde motor die af fabriek is gevuld met Mobil 1. Dit aantal blijft toenemen omdat Mobil 1 consequent zijn beloften waarmaakt op het gebied van brandstofbesparing, bescherming tegen motorslijtage en temperatuurbestendigheid. Porsche adviseert nu ook uitdrukkelijk Mobil 1 voor het verversen van de olie. Dit is een historisch moment dat de betrouwbaarheid en voortdurende verbetering van Mobil 1-olie onderstreept.

Porsche adviseert uitdrukkelijk Mobil 1Bovendien is Mobil 1 sinds 2007 titelsponsor van de Porsche Mobil 1 Supercup, de snelste en meest prestigieuze internationale merkencup. In elk van de wagens op het circuit wordt Mobil 1 0W-40 gebruikt, precies hetzelfde product als is te vinden in elke door Porsche geproduceerde benzinemotor in een straatwagen. Dit kampioenschap belichaamt de nauwe band tussen twee bedrijven van wereldklasse: in naam, filosofie en prestaties.

Zie in onze motorsportsectie hoe belangrijk Mobil 1-motorolie is voor de teams.

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.

Leer meer over Mobil 1™


Mobil 1™ in de motorsport

Mobil 1™ FS 0W-40


Welke olie is geschikt voor mijn auto?


Welke olie tool