Mythes over synthetische smeermiddelen

Over synthetische motorolie hebben mensen veel te vertellen. Maar jammer genoeg is hun informatie niet altijd even juist. Daarom gaan we op zoek naar de waarheid achter de meest voorkomende misvattingen over synthetische olie en uw auto.

Mythes rijd uw motor in met conventionele olie en schakel daarna over op een synthetische olie zoals Mobil 1™.
Waarheid: u kunt meteen Mobil 1 gebruiken in een nieuwe auto. In het verleden moest een motor worden ingereden om metaalslijpsel of schurend materiaal dat na de bouw in de motor is gebleven te verwijderen, en om de kleppen en ringen de gelegenheid te geven zich te "zetten". In vergelijking met 10 of 20 jaar geleden worden de huidige motoren gebouwd met strakkere toleranties, betere machines en in schonere omstandigheden. Tegenwoordig hoeven motoren dankzij nieuwe technologieën niet meer ingereden te worden met aardoliegebaseerde motorolie. Mobil 1 wordt zelfs als fabrieksvulling gebruikt in de fabrieken van:

Aston Martin Nissan GT-R
Bentley auto's Mercedes-AMG auto's
Chevrolet Corvette Z06, ZR1 &
Corvette Grand Sport Coupe
McLaren MP4-12C
Alle Porsches  

Mobil 1 wordt dus al gebruikt nog voor u met uw auto de showroom uit rijdt.

Mythes: als ik Mobil 1 gebruik, vervalt de garantie van mijn nieuwe auto.
Waarheid: de garantie van nieuwe auto’s vervalt niet met Mobil 1, met uitzondering van de Mazda-wankelmotor. Mazda beveelt geen synthetische motorolie aan. Mobil 1 overtreft de API- en ILSAC-verversingsvereisten voor motorolie voor nieuwe ingevoerde en binnenlandse auto’s. Bij twijfel kunt u de handleiding van uw auto raadplegen of contact opnemen met de fabrikant.

Aangezien de meeste garanties kortere onderhoudsintervallen voorzien dan die van Mobil 1, raadt ExxonMobil aan om de aanbevelingen in uw handleiding te volgen zolang uw auto onder garantie is.

Mythes: Mobil 1 vereist een speciale oliefilter.
Waarheid: ExxonMobil raadt wel een hoogwaardige filter aan, maar u kunt hetzelfde soort oliefilter gebruiken die u normaal gebruikt met conventionele minerale olie.

Mythes: Mobil 1 zal lekken uit de dichtingen van oudere auto’s.
Waarheid: Mobil 1 veroorzaakt geen lekken. De nieuwe Mobil 1 is aan tal van standaard- en OEM-tests onderworpen om zijn dichtingscapaciteiten te kennen. Het is volledig compatibel met het elastomeermateriaal waaruit autodichtingen en -pakkingen gemaakt zijn. Voor een oudere motor in goede staat en zonder olielekken biedt Mobil 1 dezelfde voordelen als bij nieuwe motoren. ExxonMobil raadt aan om de lekken te herstellen voor u Mobil 1 gebruikt en de instructies van de autofabrikant over het oliegebruik te volgen.

 

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.

Welke olie is geschikt voor mijn auto?


Welke olie tool