40 Jahre Höchstleistungen und Schutz für Motoren

In 2014 is het 40 jaar geleden dat het merk Mobil 1 op de markt verscheen. Sinds 1974 blijft de synthetische motorolie Mobil 1 de kwaliteitsstandaard verhogen voor het leveren van uitstekende bescherming en prestaties voor automotoren. Door de ervaring van de consument met motorolie voortdurend te verbeteren, heeft het merk Mobil 1 een hele generatie bestuurders geholpen om optimaal voordeel te halen uit hun voertuig.

Bovendien zijn de relaties van het merk Mobil 1 met constructeurs en bekroonde raceteams uitgegroeid tot echte samenwerkingsverbanden op het gebied van design en innovatie in de automobielsector.

Optimale bescherming van de motor

In 1974, toen de synthetische motorolie Mobil 1 officieel is gelanceerd, werd de olie geïntroduceerd om de brandstofzuinigheid op een veilige manier te helpen verbeteren. Latere formuleringen waren bedoeld om bescherming te bieden in de meest uiteenlopende temperaturen en rijomstandigheden; een andere versie verlaagde de fosforniveaus voor een langere levensduur van de katalysator.

Naarmate het assortiment van Mobil 1-motoroliën uitbreidde, groeide ook de reputatie van het merk voor het leveren van uitstekende prestaties.
 
Mobil 1 is vandaag nog altijd 's werelds toonaangevende merk voor synthetische motorolie. In landen over de hele wereld zijn er tal van Mobil 1-formules op de markt. Deze Mobil 1-producten bieden een uitstekende bescherming tegen slijtage, leveren uitmuntende prestaties bij hoge en lage temperaturen en beschermen tegen olieklonters en schadelijke afzettingen.

4 decennia, 213 teams, 531 auto's, 83 kampioenschappen, 1 olie, 1,6 miljoen kilometer geracet en het verhaal is nog lang niet uit

10 hoogtepunten in de geschiedenis van Mobil 1™

1974
De synthetische motorolie Mobil 1™ wordt gelanceerd en legt meteen nieuwe standaarden op het gebied van smeertechnologie.
1988

De samenwerking van het merk Mobil 1™ met het Formule 1-team Williams resulteert in een totaal van 40 overwinningen, vier constructeurstitels en drie coureurstitels.

1992
Chevrolet kiest voor de synthetische motorolie Mobil 1™ als fabrieksolie voor alle Corvettes uit 1992, behalve de ZR-1. Het volgende jaar werd Mobil 1™ de fabrieksolie voor alle Corvette-modellen. Na 22 jaar was dit de eerste en langste samenwerking tussen Mobil 1™ en een automerk voor motorolie van auto's af fabriek.


1996

Porsche kiest voor de synthetische motorolie Mobil 1™ 0W-40 als fabrieksolie en aanbevolen onderhoudsolie voor zijn modellen uit 1996. Achttien jaar later is de synthetische motorolie Mobil 1™ de fabrieksolie en de aanbevolen onderhoudsolie voor motoren in 22 Porsche-modellen.

2003
De synthetische motorolie Mobil 1™ wordt gekozen om de motoren te beschermen van de Drive Around the World Expedition-voertuigen die meer dan 45.000 kilometer hebben afgelegd in extreme temperaturen, van 53 °C in de Mohave-woestijn tot -50 °C in Siberië.


2004

Marktintroductie van de Mobil 1™ Truck- en SUV 5W-40-formules om hardwerkende motoren te helpen beschermen bij hoge temperaturen en een uitstekende bescherming te bieden bij het koud starten van pick-ups, bestelwagens, SUV's en andere lichte en middelzware vrachtwagens.

2004
Mobil 1™ introduceert zijn Emission System Protection-formuleringen (ESP). Op basis van de Mobil TM Low Ash-technologie verlengt ESP de levensduur van emissiereducerende systemen in diesel- en benzinemotoren met behoud van de hoge prestaties van de synthetische motorolie Mobil 1™.


2007

De synthetische motorolie Mobil 1™ wordt gekozen als de fabrieksolie voor alle Cadillac Escalade- en DTS-modellen uit 2008, waardoor Mobil 1™ de standaard wordt in iedere nieuwe Cadillac die in 2008 van de band rolt.

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.