Mobil 1™ en Scott Brady: ze gaan de uitdaging van de Mongol Rally aan

Van de bevroren toendra van de noordpoolcirkel tot de gladde rotsen van Moab: de avontuurlijke chauffeur en uitgever van Overland Journal Scott Brady heeft de ruigste gebieden ter wereld veroverd. Maar zelfs Scott, die er honderdduizenden kilometers in gevaarlijk terrein op heeft zitten, zal moeten bevestigen dat de Mongol Rally een uitdaging is die zijn weerga niet kent.

De Mongol Rally, bijna 18.000 km door extreem terrein van de Spaanse kust tot het hart van Pacifisch Azië, gaat er prat op het laatste grote rallyavontuur te zijn in een wereld die gemaakt lijkt voor watjes.

Maar terwijl bij de gemiddelde langeafstandsrally het accent ligt op veiligheid, wordt bij de Mongol Rally het gevaar bewust opgezocht.

 
 

Er is geen officiële route. Elektronische navigatieapparatuur is ten strengste verboden. "De marathonrally is in elk opzicht een open strijd onder het motto ieder voor zich", aldus Brady.

En alsof een transcontinentale expeditie door enkele van de meest afgelegen landschappen van de planeet niet voldoende was, hebben de deelnemers niet het comfortabele prestatievoordeel van de krachtigste motoren. Sterker nog: de inhoud van de automotoren wordt door de wedstrijdregels beperkt tot 1,5 liter.

In juli 2010 vertrokken Brady en zijn navigator Charles Nordstrom uit de stad Barcelona in a Suzuki Jimny uit 2001, die wordt aangedreven door een robuuste 1.3-litermotor.

Met een reis van bijna 18.000 kilometer door woestijnvlakten en bergketens voor de boeg konden ze zich geen enkel risico veroorloven met het onderhoud van hun voertuig. Daarom stelden ze hun vertrouwen in Mobil 1, 's werelds toonaangevende merk op het gebied van synthetische motorolie.

"We reden door de Wakhan Corridor langs de Afghaanse grens, een streek die bekend staat om zijn wetteloosheid en waar bandieten het voor het zeggen hebben," vertelt Brady. "Op een gegeven moment staken we een overstroomd stuk weg over en een motorstoring zou ons in groot gevaar hebben gebracht."

Na bijna twee maanden achter het stuur te hebben gezeten en na een tocht door 22 landen was Brady verbaasd dat de motor van de auto nog zulke uitstekende prestaties leverde.

"Na bijna 18.000 kilometer te hebben gereden met een 1.3-litermotor, is het heel duidelijk dat we de juiste beslissing hebben genomen om Mobil 1 te gebruiken", concludeert Brady.

Lees hier het complete verhaal. Rechts kunt u een paar van de verbazingwekkende video's bekijken die tijdens de expeditie zijn gemaakt.

Ga voor meer informatie over Scott Brady en de Expedition West naar www.expeditionswest.com.

 

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.

Welke olie is geschikt voor mijn auto?


Welke olie tool