Porsche Mobil 1 Supercup

Aan het begin van het seizoen van 2007 werd Mobil 1 de hoofdsponsor van de Porsche Mobil 1 Supercup, het snelste en meest prestigieuze merkenkampioenschap ter wereld. We zijn er trots op dat we niet alleen maar een leverancier zijn, maar dat onze producten een integraal onderdeel uitmaken van de auto’s. Dit biedt ons de unieke gelegenheid om gebruik te maken van alles wat we op het circuit leren en dit direct op de weg toe te passen.

Porsche Supercup motor: 485 bhp Porsche 911 GT3 Cup

Gewicht: 1 200 kg (2 646 lb)

Racewagen: Porsche 911 GT3 Cup


De Porsche 911 GT3 Cup is een wendbare race-auto met een vermogen van 485 bhp, die nauw verwant is aan de wegversie van de Porsche 911. Hiermee kunnen we Mobil 1-producten die voor het circuit zijn ontwikkeld, meteen testen en optimaliseren zodat ze nog effectiever werken op de weg. De kennis en expertise die we opdoen wanneer we werken met de snelste sportauto’s, wordt meteen toegepast in onze wegproducten.

f1-car-face-on

Porsche Supercup engine: 485 bhp Porsche 911 GT3 Cup

Mobil 1™ technologie

De Porsche Mobil 1 Supercup is de ideale omgeving voor de ingenieurs van Mobil 1 om geavanceerde motoroliën te ontwikkelen. Diezelfde ingenieurs passen vervolgens wat we in de motorsport leren meteen toe op ons assortiment van wegproducten. Op deze manier wordt onze expertise op het circuit direct ingezet voor ons werk op de weg.

Bruce Crawley ExxonMobil Motorsport Technology Manager

We ontwikkelen de race-olie van Mobil 1 in hetzelfde lab als onze commerciële producten en medewerkers worden uitgewisseld tussen de twee programma’s. Bepaalde ingrediënten hebben we eerst in race-auto’s uitgeprobeerd en vervolgens toegevoegd aan onze commerciële Mobil 1 producten. Motorsport verlegt de grenzen van onze technologie.

Raceteams

Het is uiterst belangrijk voor de teams in de Porsche Mobil 1 Supercup dat alle onderdelen in de race-auto een constant hoge kwaliteit en een hoog niveau van betrouwbaarheid hebben. De Porsche Supercup wordt gereden onder zeer verschillende weersomstandigheden over de hele wereld. Het kan uitzonderlijk warm zijn in het Midden-Oosten of extreem koud op de Nürburgring in Duitsland. Maar Mobil 1 biedt altijd betrouwbaarheid en de beste prestaties voor alle deelnemende race-auto’s. Naast de Porsche Mobil 1 Supercup zijn er nog 20 raceseries overal ter wereld, van Nieuw-Zeeland, Australië, Japan en China tot Brazilië, de Verenigde Staten en veel races in Europa, en ze gebruiken allemaal Mobil 1.


Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.