Racen zit in het DNA van Mobil 1™


Mobil 1™ speelt een actieve rol bij motorsport op elk niveau, van amateurraces en sportwagens tot NASCAR® en van WRC tot het summum van de motorsport: Formule 1. We willen een koploper zijn op het vlak van innovatie door technologische oplossingen te ontwikkelen voor de meest veeleisende races voor teams met dezelfde competitieve inzet en dezelfde wil om te winnen als Mobil 1.

1981 eerste zege in de Grand Prix Het was fantastisch dat ik Mobil 1 zijn
eerste F1-overwinning kon geven.

Alan Jones - coureur Williams-Ford

Geboorte van een winnaar In 1974 werd de eerste Mobil 1-synthetische motorolie ontwikkeld, die veel betere smeerresultaten bereikte dan conventionele oliën.

Het erfgoed – Een lange geschiedenis van motorsportprestaties

1955 Mobil Service truck 1955 Mobil servicetruck

De motorolie van Mobil 1 is al vele jaren het favoriete smeermiddel voor raceteams die concurreren in de meest veeleisende en populaire motorsportevenementen over de hele wereld.

De geschiedenis van Mobil 1 in de motorsport ontstond in het begin van de jaren 70 bij rallycompetities; onze betrokkenheid bij het racen kreeg een officieel karakter in 1978 met onze sponsoring van het team van Williams Formule 1™ en in 1987 sponsorden we wagen Nr. 27 van Rusty Wallace in NASCAR®. Sinds die tijd is de aanwezigheid van Mobil 1 op racebanen en circuits uitgegroeid tot wereldwijde proporties. Tegenwoordig staat de synthetische olie van Mobil 1 bekend om zijn vermogen om zelfs onder de meest extreme omstandigheden uitzonderlijke motorprestaties en bescherming te leveren. Automonteurs, coureurs, teameigenaren en de belangrijkste autofabrikanten ter wereld vertrouwen allemaal op de geavanceerde technologie van de smeermiddelen van Mobil 1.

Fotogalerij van Mobil 1 motorsport

Beeldmateriaal voor fotogalerij van Mobil 1 motorsport verstrekt door © LAT Photographic

Al jarenlang hebben wij een bijzondere relatie met de populairste en meest succesvolle raceteams ter wereld, waaronder het Aston Martin Red Bull Racing Formule 1-team, het Monster Energy NASCAR® Cup Series-team van Stewart-Haas Racing en vele andere zoals Porsche Motorsport, die Mobil 1 hebben omarmd als ‘Official Technology Partner’ in een wereldwijde samenwerking met alle werkplaatsactiviteiten, alle internationale Carrera Cups en het titelpartnerschap van de Porsche Mobil 1 Supercup, de snelste één-merkserie ter wereld. Mobil 1 is ook de officiële motorolie van NASCAR® en draagt bij aan de groei van motorsportinitiatieven overal ter wereld.

Motorsport blijft een belangrijk onderdeel van ons erfgoed en onze geschiedenis. We blijven nieuwe technologische vooruitgang ontwikkelen en ons assortiment van oliën en smeermiddelen steeds verbeteren. Want we willen bijdragen aan uitstekende prestaties zowel op het circuit als op de weg.

Laat u sponsoren
Interesse in Mobil 1™ -sponsoring? Dien uw sponsoringvoorstel vandaag in.

Concurrentievoordeel Grand Prix races zijn het ultieme testterrein voor toonaangevende technologische ontwikkelingen

Oliebescherming Synthetische transmissieolie van Mobil 1 helpt oppervlakken te scheiden met een speciale beschermende film van vloeistof die 80 keer dunner is dan een mensenhaar

De Inside Track: neem een kijkje achter de schermen

Wij werken achter de schermen om u exclusieve toegang te geven. Of u nu een fan bent van Grand Prix Racing, NASCAR of Porsche Mobil 1 Supercup, via de Inside Track kunt u onze nieuwste video’s bekijken, de auto’s verkennen, kennismaken met de teams en nieuwe wallpapers downloaden.

Effectiviteit van de motorMotorolie van Mobil 1 presteert effectief tot meer dan 300 °C
(heet genoeg om tin te smelten)

Motorkrachten Motorolie van Mobil 1 doorstaat motorkrachten 8.500 maal groter dan de zwaartekracht

Technisch praatje

Bruce

We hebben een team van wetenschappers en racebaanmonteurs die innovatieve producten ontwikkelen. Daarnaast ondersteunen we partnerschappen in de motorsport in meerdere categorieën over de hele wereld.

Het circuit is het ultieme strijdperk voor nieuwe motorsporttechnologie en innovaties. Onze geavanceerde producten worden gebruikt in raceauto’s om hun prestaties en efficiëntie te verbeteren. Motorsport zit in onze genen. Het is een integraal onderdeel van hoe wij technologieën ontwikkelen en voortdurend de grenzen blijven verleggen.

Porsche Mobil 1 Supercup

Aston Martin Red Bull Racing

Motorsportteams

Mobil 1 heeft een bijzondere relatie met de populairste en meest succesvolle raceteams ter wereld, waaronder het Formule 1-team Aston Martin Red Bull Racing, het NASCAR®-team van Stewart-Haas Racing, de Porsche Mobil 1 Supercup en vele anderen. Voor meer informatie over de Mobil 1 raceteams die concurreren over de hele wereld, kiest u uit een van onderstaande opties.

 

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.