Benelux
Stewart-Haas Racing Mobil 1

Stewart-Haas Racing

In 2011, ons eerste jaar met Stewart-Haas Racing, werden hun prestaties meteen verbeterd dankzij ons innovatieve smeersysteem. Tests en analyses toonden aan dat er door de verminderde wrijving meer vermogen naar de achterwielen ging. Dit efficiencyvoordeel hielp Tony Stewart aan zijn derde kampioenschapsoverwinning. We blijven zoeken naar het kleinste voordeel, om zo de auto optimaal te laten presteren.

Cilinderinhoud: Chevrolet R07 V-8
5.867 cc

Vermogen Max. vermogen:
circa 850 pk bij 9.000 rpm
Max. koppel: 746 Nm bij 7.500 rpm

Racewagen: De Mobil 1 Chevrolet SS van 2016


Mobil 1™ is onlosmakelijk verbonden met NASCAR®: we zijn sinds 2000 de officiële motorolie van NASCAR®. Ruim 50% van alle NASCAR-teams gebruikt onze producten voor de beste prestaties en de hoogste betrouwbaarheid. Bovendien zijn we een hoofdsponsor van Stewart-Haas Racing en dat al sinds 2011, toen Tony Stewart zijn derde NASCAR Sprint Cup Championship won. We zijn ons ervan bewust dat geen twee NASCAR-circuits hetzelfde zijn. Daarom passen we ons product voortdurend aan de omgeving aan om het winnende voordeel te bieden. We voelen ons net zo thuis op de hoge helling in Bristol als op de snelle rechte stukken van Talladega.

Nascar-car-face-on

Matt Borland Vice President of Technology

Het raceteam

NASCAR-races zijn de ideale omgeving waar Mobil 1™-ingenieurs kunnen werken aan de ontwikkeling van geavanceerde smeermiddelen. Zo komen ze tot producten die de prestaties van uw auto optimaliseren en de motor in topconditie houden.

matt

Matt Borland Vice-president Technology

Dankzij Mobil 1-producten blijft de wrijving tot een absoluut minimum beperkt, zodat we over zoveel mogelijk pk's beschikken en de temperaturen laag blijven.

Borland heeft een reputatie als een van de hardste werkers in NASCAR®. In mei 2007 ging Borland naar Haas CNC Racing (nu Stewart-Haas Racing) om als wedstrijddirecteur leiding te geven aan het team. Toen Tony Stewart in 2009 mede-eigenaar van het team werd, werd Borland technisch directeur. Tijdens zijn lange loopbaan bij Stewart-Haas is hij opgeklommen tot Vice President of Competition en tot zijn huidige functie van Vice President of Technology, waarin hij toezicht houdt op alle technische initiatieven van het team en verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Borland stelt alles in het werk om de status van Stewart-Haas Racing als topspeler in de elite NASCAR® Sprint Cup Series vast te houden.

Tony Stewart Geboren: 20 mei 1971
Kwam bij het team: 2009

Kevin Harvick Geboren: 8 december 1975
Kwam bij het team: 2014

De coureurs: Tony Stewart en Kevin Harvick

In NASCAR draait alles om efficiency. Mobil 1-producten helpen ruim 50% van de NASCAR-teams om de wrijving in hun motoren te verminderen en minder vermogen te verspillen. Dit betekent minder pitstops en minder motorslijtage. Tijdens een race van 800 kilometer resulteert dit in een veel lager brandstofverbruik en snellere rondetijden. Deze voordelen speelden een belangrijke rol tijdens de laatste 36 ronden van het seizoen 2011. Mobil 1-motorolie hielp Tony Stewart om zijn derde NASCAR® Sprint Cup Series-kampioenschap veilig te stellen en we blijven zoeken naar nieuwe en betere manieren om de prestaties van de wagens te verbeteren.

tony

Tony Stewart

We streden om de eerste plaats en onze aandrijflijn was zo efficiënt dat we het haalden met slechts één stop terwijl de andere teams tweemaal naar de pits moesten om de race te kunnen uitrijden. Dit is een van de duidelijkste voorbeelden die aantonen hoe sterk Mobil 1 is.

Tony Stewart stortte zich in 1999 op de NASCAR®-wereld met meer ervaring op het vlak van grote autosportwedstrijden dan de meeste andere rookies. Stewart behaalde drie overwinningen in zijn rookieseizoen en bracht mensen die het hadden over beginnersgeluk tot zwijgen met nog zes overwinningen in 2000. In 2009 begon hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn racecarrière: hij verliet zijn vorige team om eigenaar/bestuurder van Stewart-Haas Racing te worden. Hij maakt nu deel uit van een elitegroep van coureurs, wint in 2011 voor de derde keer in zijn carrière het NASCAR®-kampioenschap en wint maar liefst vijf van de tien races in de Chase for the NASCAR Sprint Cup. Tony is de enige bestuurder die het NASCAR-kampioenschap wint onder drie verschillende sponsortitels: Winston in 2002, Nextel in 2005 en Sprint in 2011. Bovendien is hij de enige bestuurder in de geschiedenis die een kampioenschap wint in zowel IndyCar als NASCAR.

Geboortedatum - 20 mei 1971
Titels – 2011, 2005, 2002 (NASCAR®-kampioenschappen)
tonystewart.com

Kevin Harvick

Kevin Harvick

Bij kwalificaties telt elk voordeel dat men kan krijgen. Ik heb het gevoel dat we met de smeermiddelentechnologie van Mobil 1 een stap voor hebben.

Met overwinningen in de NASCAR Sprint Cup Series ruim in de dubbele cijfers, waaronder triomfen in de prestigieuze Daytona 500, Coca-Cola 600, Southern 500 en de Brickyard 400, is Kevin Harvick een NASCAR-coureur in hart en nieren. Met zijn eerste kampioenschap in de Sprint Cup Series in 2014 en een tweede plaats in 2015 biedt Kevin het Stewart-Haas-raceteam toptalent en ervaring.

Geboortedatum - 8 december 1975
Titres – 2014 (Sprint Cup Series Championship)
kevinharvick.com

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.