Benelux
Porsche Mobil 1 Supercup Mobil 1

Porsche Mobil 1™ Supercup

Aan het begin van het seizoen 2007 werd Mobil 1 de hoofdsponsor van de Porsche Mobil 1 Supercup, het snelste en meest prestigieuze merkenkampioenschap ter wereld. We zijn er trots op dat we niet alleen maar een leverancier zijn, maar dat onze producten een integraal onderdeel uitmaken van de auto's. Dit biedt ons de unieke gelegenheid om gebruik te maken van alles wat we op het circuit leren en dit direct op de weg toe te passen.

Cilinderinhoud 3.8-liter vlakke zescilinder boxermoter die 450 bhp (331 kw) ontwikkelt

Gewicht 1200 kg

Race-auto: Porsche 911 GT3 CupDe Porsche 911 GT3 Cup is een wendbare race-auto met een vermogen van 450 bhp, die nauw verwant is aan de wegversie van de Porsche 911. Hiermee kunnen we Mobil 1-producten die voor het circuit zijn ontwikkeld, meteen testen en optimaliseren zodat ze op de weg nog effectiever werken. De kennis en expertise die we opdoen wanneer we werken met de snelste sportauto's, wordt meteen toegepast in onze wegproducten.

Porsche-car-face-on

Motor 450 bhp Porsche 911 GT3 Cup

Mobil 1-technologie

Porsche Mobil 1 Supercup is de ideale omgeving waar Mobil 1-ingenieurs geavanceerde motoroliën kunnen ontwikkelen. Deze zelfde ingenieurs passen wat we in de autosport leren meteen toe op ons assortiment wegproducten. Zo komt onze expertise op het circuit direct ten goede aan ons werk op de weg.

Bruce Crawley ExxonMobil Motorsport Technology Manager

We ontwikkelen Mobil 1-race-olie in hetzelfde lab als onze commerciële producten en mensen worden uitgewisseld tussen de twee programma's. Er zijn ingrediënten die we eerst in race-auto's hebben uitgeprobeerd en vervolgens hebben toegevoegd aan commerciële Mobil 1. Autosport verlegt de grenzen van onze technologie.

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

Raceteam

Het is uiterst belangrijk voor de teams in Porsche Mobil 1 Supercup dat alle componenten in de race-auto een constant hoge kwaliteit en een hoog niveau van betrouwbaarheid hebben. De Porsche Supercup wordt gereden in alle weersomstandigheden over de hele wereld. Het kan uitzonderlijk warm zijn in het Midden-Oosten of uitzonderlijk koud op de Nürgburgring in Duitsland, en Mobil 1 biedt altijd betrouwbaarheid en de beste prestaties voor alle deelnemende race-auto's. Naast de Porsche Mobil 1 Supercup zijn er nog 20 raceseries overal ter wereld, van Nieuw Zeeland, Australië, Japan en China tot Brazilië, de Verenigde Staten en in Europa, en ze gebruiken allemaal Mobil 1.

harmut

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

U vindt precies dezelfde motorolie in de race-auto als in elke productieauto.

Hartmut Kristen kwam bij Porsche in 1983 en maakte snel promotie in het bedrijf. In 1994 werd Hartmut verantwoordelijk voor customer sport en raakte ze betrokken bij speciale en race-autoprojecten. In 2004 werd Hartmut autosportdirecteur van Porsche en ze wil voortbouwen op Porsche's uitgebreide, legendarische erfgoed op het gebied van autosport.

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.