Benelux
Mobil 1 in autosport Mobil 1

Racen zit in het DNA van Mobil 1™

Mobil 1™ is actief betrokken bij motorsport op alle niveaus, van amateurraces tot NASCAR® en het summum van autosport: Grand Prix Racing. Het is onze passie om een voorloper te zijn op het vlak van innovatie door in de meest veeleisende raceomgevingen technologische oplossingen te ontwikkelen voor teams met dezelfde competitieve geest en dezelfde wil om te winnen als Mobil 1.

1981 eerste Grand Prix-overwinning Ik was ontzettend blij dat ik Mobil 1
zijn eerste F1-zege kon bezorgen.

Alan Jones - Williams-Ford rijder

Geboorte van een winnaar In 1974 werd de eerste volledig synthetische Mobil 1-motorolie ontwikkeld die over veel betere smeereigenschappen beschikt dan conventionele oliën

Je ooit afgevraagd hoe 5G voelt?

Ook het laatste Formula One® raceseizoen stelt iedereen voor een hoop nieuwe uitdagingen. Bredere banden + grotere neerwaartse kracht = meer snelheid, meer G-krachten én meer stress voor de coureurs. De Mobil 1 smeermiddelentechnologie helpt het Red Bull Racing team hogere snelheden te bereiken, met als gevolg dat ook Max weer wat sterker moet worden.


Bewezen racetechnologie van de circuits naar de autowegen

Mobil 1 is officieel technologiepartner van Red Bull Racing. We voorzien het Formula One® team van speciale Mobil 1™ race-oliën en smeermiddelen, en zorgen ervoor dat het team het hele seizoen lang op het hoogste niveau kan werken aan het verder ontwikkelen van alle technologie.

Onze toegewijde Mobil 1™ ingenieurs streven ernaar de motoren van Red Bull Racing te beschermen tegen de hoge temperaturen tijdens piekvermogen. De inzichten die ze opdoen op de circuits worden onmiddellijk gebruikt bij het verder ontwikkelen van de Mobil 1™ motoroliën die de motor van je eigen auto beschermen!


Een sport gedefinieerd door extremen

De Mobil 1 oliën zijn ontwikkeld om Red Bull Racing nog sneller te helpen maken, met als gevolg dat bij elke race de extremen nog dichterbij komen. Geen enkele sport waar de coureurs, de auto's en de oliën zo tot het uiterste op de proef gesteld worden als de Formula One®.Het erfgoed – Een lange geschiedenis van motorsportprestaties

1955 Mobil Service truck 1955 Mobil-servicetruck

Mobil 1-motorolie is al lang het favoriete smeermiddel voor raceteams die elkaar bekampen in de meest veeleisende en populaire autoraces ter wereld.

De geschiedenis van Mobil 1 in de autosport gaat terug tot de vroege jaren zeventig van de vorige eeuw, toen er werd gestreden in rallywedstrijden. Onze betrokkenheid bij de racewereld kreeg een officiëler karakter in 1978 via sponsoring van het Williams Formule 1™-team en het sponsoren in 1987 van wagen nr. 27 van Rusty Wallace in NASCAR. Vanaf dat moment is de aanwezigheid van Mobil 1 op racebanen en circuits uitgegroeid tot mondiale proporties. Vandaag staat synthetische Mobil 1-olie bekend om zijn vermogen om uitzonderlijke motorprestaties en bescherming te leveren, zelfs onder enkele van de meest extreme omstandigheden. Automonteurs, coureurs, teameigenaren en de belangrijkste autofabrikanten ter wereld getuigen allemaal van de geavanceerde technologie van Mobil 1-smeermiddelen.

Mobil 1-fotogalerij autosport

Mobil 1-fotogalerij autosport foto geleverd door © LAT Photographic

Al jarenlang hebben wij een bijzondere relatie met de populairste en meest succesvolle raceteams ter wereld, het NASCAR® Sprint Cup Series-team van Stewart-Haas Racing en vele andere zoals Porsche Motorsport, dat Mobil 1 heeft omarmd als 'Official Technology Partner' in een wereldwijde samenwerking met alle werkplaatsactiviteiten, alle internationale Carrera Cups en het titelpartnerschap van de Porsche Mobil 1 Supercup – de snelste één-merkserie ter wereld. Mobil 1 is ook de officiële motorolie van NASCAR® en draagt bij aan de groei van lokale race-initiatieven overal ter wereld.

Autosport blijft een belangrijk onderdeel van ons erfgoed en onze geschiedenis. We boeken voortgang met nieuwe technologische ontwikkelingen en blijven ons assortiment oliën en smeerstoffen verbeteren. Want we willen een bijdrage leveren aan uitstekende prestaties op het circuit én op de weg.

Laat u sponsoren
Interesse in Mobil 1™ -sponsoring? Dien uw sponsoringvoorstel vandaag in.

Proefterrein De wagen is letterlijk een hogesnelheidslaboratorium voor ons
Bruce Crawley – ExxonMobil Motorsport Technology Manager

OliebeschermingSynthetische Mobil 1-transmissieolie helpt de oppervlakken te scheiden met een speciale beschermende vloeistoffilm die 80 keer dunner is dan een menselijke haar

De binnenbaan – Een kijkje achter de schermen

We bieden u een exclusief kijkje achter de schermen. Of u nu een fan bent van Grand Prix Racing, NASCAR of Porsche Mobil 1 Supercup, de binnenbaan is de plek waar u onze nieuwste video's kunt bekijken, de wagens kunt verkennen, informatie over de teams kunt vinden en gloednieuwe bureaubladachtergronden kunt downloaden.

Motoreffectiviteit Mobil 1-motorolie presteert doeltreffend tot 300°C (heet genoeg om tin te smelten)

Motorkrachten Mobil 1-motorolie weerstaat motorkrachten die 8500 maal groter zijn dan de zwaartekracht

Technisch praatje met Bruce W. Crawley

Bruce

Bruce W. Crawley is één van de belangrijkste technische experts van ExxonMobil; hij ging in het bedrijf aan de slag in 1982. Hij leidt een team van wetenschappers en race-ingenieurs, die innovatieve producten ontwikkelen en autosportpartnerships ondersteunen in tal van categorieën over de hele wereld.

Het circuit is het ultieme podium voor nieuwe technologie en innovaties. Onze geavanceerde producten worden gebruikt in racewagens om hun prestaties en efficiency te helpen verbeteren. Autosport zit ons in het bloed. Dit is van cruciaal belang bij het ontwikkelen van grensverleggende technologieën.

Porsche Mobil 1 Supercup

Stewart-Haas Racing

Autosportteams

Mobil 1 werkt reeds lang samen met veel van de meest populaire en succesvolle series en raceteams, het NASCAR®-team Stewart-Haas Racing, de Porsche Mobil 1 Supercup Series en vele andere. Selecteer een van de onderstaande opties voor meer informatie over de Mobil 1-raceteams die overal ter wereld strijden.

 

Schrijf me in voor toekomstige Mobil 1 updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, artikels en wedstrijden*

Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Bedankt om in te tekenen op onze Mobil 1 updates.

We contacteren u binnenkort om uw e-mailadres te controleren.